Επαγγελματικός κατάλογος δικτύου
ΚΟΥΡΕΛΛΑΣ ΑΕ

ΚΟΥΡΕΛΛΑΣ ΑΕ

1ο χλμ Γρεβενών – Μεγάρου, ΤΚ : 51100, Γρεβενά
ΕΛΛΑΔΑ
Tel: 2462087150 , Fax: 2462026351
kourellas@kourellas.gr www.kourellas.gr
Υπεύθυνος επικοινωνίας : κ. Θεόδωρος Κουρέλλας - Διευθυντής
Η εταιρεία ΚΟΥΡΕΛΛΑΣ Α.Ε. ιδρύθηκε το 1992, από μετατροπή ομόρρυθμης εταιρείας που αποτελούσε συνέχεια προσωπικής εταιρείας που δραστηριοποιούνταν στο ίδιο αντικείμενο από το 1960.

Αντικείμενο της είναι η επεξεργασία γάλακτος και παραγωγή τυροκομικών προϊόντων, σαλατών και γιαούρτης, η παραγωγή ζωοτροφών καθώς και η ανάπτυξη της γεωργικής οικονομίας με καινοτόμες εφαρμογές.    

Εδρεύει και δραστηριοποιείται στα Γρεβενα, στο 1ο χλμ. της επαρχιακής οδού Γρεβενών - Μεγάρου σε ιδιοκτήτες εγκαταστάσεις. Διαθέτει δικό της δίκτυο συλλογής γάλακτος, μονάδα αποθήκευσης, παστερίωσης, επεξεργασίας, ωρίμανσης, τυποποίησης και αποθήκευσης ετοίμων προϊόντων. Επίσης διαθέτει ενσωματωμένο εργαστήριο ποιοτικού έλεγχου και ακολουθεί απαραβίαστο σύστημα ιχνηλασιμοτητας.

Το 1996 είναι η πρώτη Ελληνική εταιρεία που δραστηριοποιείται στην παραγωγή Βιολογικών γαλακτοκομικών προϊόντων, που διακινεί στη Ελλάδα και στην Ευρώπη, με το εμπορικό σήμα "BIOPAN" και με τις γερμανικές προδιαγραφές της Naturland, καθώς στην Ελλάδα δεν υπήρχαν πρότυπα και κανονισμοί για ζωικά βιολογικά προϊόντα. Από τότε κτίζει ένα σημαντικό για τη βιολογική γεωργία ολοκληρωμένο αυτό-τροφοδοτούμενο σύστημα παραγωγής γαλακτοκομικών προϊόντων με ορθή εφαρμογή των διατάξεων των κανονισμών Ε.Ε. 2092/91 και 1804/99. Σήμερα συμμετέχουν 147 επιλεγμένα από την εταιρεία και συνειδητά από την μεριά τους αμιγώς βιολογικά γεωργοκτηνοτροφικά νοικοκυριά και καλλιεργούνται 20.000 στρέμματα σιτηρών, ψυχανθών και ποικίλων άλλων κτηνοτροφικών τροφών, για την αυτοτροφοδοσία του συστήματος με ελληνικής παραγωγής ζωοτροφών για την εκτροφή των 110.000 και πλέον βίο-εκτρεφόμενων αιγοπροβάτων.             

Για την διασφάλιση της ποιότητας και της ασφάλειας των παραγόμενων προϊόντων η εταιρεία είναι πιστοποιημένη σύμφωνα με τα πρότυπα ISO 22.000:2005, IFS και BRC και εφαρμόζει σύστημα HACCP.

Η εταιρία συνεργάζεται με πανεπιστημιακούς φορείς, κυρίως με το Εργαστήριο Υγιεινής Τροφίμων Γάλακτος του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης και συμμετέχει σε ερευνητικά προγράμματα για την ανάδειξη και τυποποίηση παραδοσιακών τυριών.  
Συμμετέχει σε μεγάλες διεθνείς εκθέσεις (SIAL, ANUGA, DETROP,) για την προώθηση και προβολή των προϊόντων, καθώς και για την ανάπτυξη και ανταλλαγή επιχειρηματικών πληροφοριών. 

Πάγια στρατηγική της εταιρείας παραμένει η βελτίωση της ποιότητας και τυποποίησης των προϊόντων - τροφίμων, η δημιουργία νέων σημάτων καθώς και η  ανάδειξη των ξεχασμένων γεύσεων της Ελληνικής Τυροκομίας. Αυτό επιτυγχάνεται με συνεχείς επενδύσεις σε σύγχρονες τεχνολογίες, με έρευνα αλλά και με στρατηγικούς στόχους που αλληλοσυμπληρώνουν την σχέση της ποιότητας των τροφίμων με την τοπική γεωργική οικονομία. Ένας από τους στόχους αυτούς είναι η ίδρυση μονάδας παραγωγής μειγμάτων ζωοτροφών, με σκοπό τον απόλυτο επιστημονικό έλεγχο της διατροφής των ζωών. Ήδη αναπτύσσει πρόγραμμα σε συνεργασία με ομάδα καθηγητών για τον έλεγχο της διατροφής και τον προσδιορισμό της σχέσης ποιότητας και ποσότητας της τροφής με την ποσότητα του γάλακτος, με σκοπό την διαμόρφωση σιτηρεσίων για το μέγιστο ποιοτικό αποτέλεσμα.

Η  δημιουργία πρότυπης κτηνοτροφικής μονάδας που θα έχει ερευνητικό και εκπαιδευτικό χαρακτήρα, η πολύχρονη εμπειρία, η εφαρμογή πρωτοποριακών και καινοτόμων ιδεών, η σημαντική παρουσία της στην τοπική και όχι μόνον  αγροτική οικονομία, αλλά και ο σταθερός προσανατολισμός για την παραγωγή τροφίμων, που θα συνδυάζουν την ποιότητα με την αυθεντικότητα, παράλληλα με τις σύγχρονες τεχνολογίες και καταναλωτικές απαιτήσεις, με σεβασμό στον άνθρωπο και το περιβάλλον, εγγυώνται την μελλοντική της πορεία.

Προϊόντα / Υπηρεσίες Εταιρείας   
Τα βασικά προϊόντα της εταιρείας είναι:
  • φέτα,
  • κεφαλογραβιέρα,
  • κεφαλοτύρι,
  • κασέρι,
  • τυρί κατσικίσιο,
  • μοσχοτύρι με σκόρδο και πιπεριά, ελιά και τσίλι, ντομάτα και ρίγανη,
  • μπάτζος,
  • μανούρι,
  • καπνιστά τυριά,
  • αντιπάστυ,
  • γιαούρτι,
  • γάλα,
  • και ένα τοπικό τυρί, Προϊόν Ονομασίας Προέλευσης, το Ανεβατό, που η εταιρεία ταυτοποίησε, κατοχύρωσε , παράγει και διακινεί στην Ελλάδα και στην Ευρώπη.

Εξαγωγές Εταιρείας
Συνολικά παράγονται 1.250 τόνοι βιολογικών τυριών και 900 τόνοι συμβατικών τυριών. Το 80% αυτών διατίθεται σε χώρες της Ευρώπης όπως:
  • Γερμανία
  • Σουηδία
  • Αγγλία
  • Ιταλία
  • Ελβετία
  • Νορβηγία
  • Φιλανδία
  • Κύπρος
  • Ιρλανδία

Line Break (Shift + Enter)


Καλλιεργητικές Συμβουλές

bio-brand
 
Το ξέρατε ότι ...