Επαγγελματικός κατάλογος δικτύου
ΜΠΑΜΠΑΤΖΙΜΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΕΣΤΗΣ

ΜΠΑΜΠΑΤΖΙΜΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΕΣΤΗΣ

Αρκαδιουπόλεως 17, ΤΚ : 54632, Θεσσαλονίκη
ΕΛΛΑΔΑ
Tel: 2310519705 , Fax: 2310511465
info@babatzim.gr
Υπεύθυνος επικοινωνίας : κ. Ανέστης Μπαμπατζιμόπουλος
Η εταιρία Μπαμπατζίμ ιδρύθηκε το 1875 στην Κωνσταντινούπολη με σκοπό την παραγωγή αποσταγμάτων (Raki) για εγχώρια κατανάλωση και οίνων για εξαγωγές, σε ιδιόκτητους αμπελώνες, στους Δεληώνες της Σηλυβρίας. Με τη Μικρασιατική καταστροφή η οικογένεια εγκαταστάθηκε στη Μακεδονία όπου και συνέχισε την τέχνη των αποστάξεων με την παραγωγή και διάθεση του Ούζου.
 
To 1973, ο συνεχιστής της παράδοσης, εγγονός, Ανέστης Μπαμπατζιμόπουλος, ιδρύει οινοποιείο και αποσταγματοποιείο στην Αγχίαλο Θεσσαλονίκης, όπου παράγονται το γνωστό ούζο, τσίπουρο και αποστάγματα Μπαμπατζίμ, καθώς και μια σειρά τοπικών οίνων.
 
Από το 1971 όμως, την καρδιά του Ανέστη Μπαμπατζιμόπουλου κλέβει και ένας νέος τόπος με παράδοση στην παραγωγή κρασιού, οι πανέμορφες Πλαγιές του όρους Βερτίσκου, στην Όσσα, όπου ξεκινά τον πρώτο δοκιμαστικό αμπελώνα για να ακολουθήσει η επέκταση και εφαρμογή της Βιολογικής καλλιέργειας σε εκατοντάδες στρέμματα, γεγονός που πλέον καθιστά επιβεβλημένη την εγκατάσταση ενός νέου οινοποιείου στην Όσσα Λαγκαδά εν μέσω του βιολογικού αμπελώνα.

Το κτήμα Μπαμπατζιμόπουλου σήμερα πλέον μετέχει στους δρόμους του κρασιού και είναι επισκέψιμο. Διαθέτει χώρους οινοποίησης, σταθεροποίησης και εμφιάλωσης, υπόγεια κάβα παλαίωσης και αποθήκες συντήρησης των ερυθρών εμφιαλωμένων οίνων, αίθουσα γευσιγνωσίας, μόνιμη έκθεση φωτογραφίας «η ζωή στον αμπελώνα», αίθουσα διαλέξεων, εστιατόριο και καφενείο. Το οινοποιείο της Όσσας παράγει οίνους λευκούς, ροζέ και ερυθρούς αποκλειστικά απο τα βιολογικά σταφύλια του κτήματος. Οι ποικιλίες που αναπτύχθηκαν μέσα σε ένα εξαιρετικά φυσικό περιβάλλον είναι μεταξύ άλλων Cabernet Sauvignon, Merlot, Syrah, Μαυρούδι, Ξινόμαυρο, Ροδίτης, Ugni Blanc, Μαλβάζια και Μαλαγουζία.

Line Break (Shift + Enter)


Καλλιεργητικές Συμβουλές

bio-brand
 
Το ξέρατε ότι ...