Νέα & Ανακοινώσεις
«Τα Βιολογικά Προϊόντα στη ζωή μας»  2ο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης Θεσσαλονίκης
21/11/2011
«Τα Βιολογικά Προϊόντα στη ζωή μας» 2ο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης Θεσσαλονίκης
Την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011 και ώρα 12:30', το Δίκτυο Βιολογικών Προϊόντων και τα μέλη του επισκέφθηκαν το 2ο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης Θεσσαλονίκης, όπου πραγματοποίησαν ενημέρωση για τα οφέλη και την προστιθέμενη διατροφική αξία των βιολογικών προϊόντων. 
 
Ο κ. Βασίλειος Εγγονόπουλος, Διευθυντής του 2ου ΕΠΑ.Λ. Σταυρούπολης αφού χαιρέτισε την εκδήλωση, έδωσε το λόγο στους εισηγητές.
 
Πιο συγκεκριμένα:
  • Η κα Μαρία Βογιατζή, Υπεύθυνη Επικοινωνίας του Δικτύου Βιολογικών Προϊόντων παρουσίασε το Δίκτυο, τις δράσεις του και τα βιολογικά προϊόντα. 
  • Η κα Μαρία Ράππου από τον Οργανισμό Ελέγχου και Πιστοποίησης ΔΗΩ -μέλος του ΔΒΠ- ανέλυσε θέματα σχετικά με την πιστοποίηση των βιολογικών προϊόντων. 
  • Ο κ. Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος, Γενικός Διευθυντής της ΒΙΟΑΓΡΟΣ Α.Ε. -μέλος του ΔΒΠ- παρουσίασε θέματα που αφορούν στην εμπορία και διακίνηση των βιολογικών.
  • Η κα Λυμπεριάδου Μαρία, Τεχνολόγος Διατροφής-Διαιτολόγος, Καθηγήτρια επικεντρώθηκε σε θέματα που σχετικά με την παιδική διατροφή.
Μετά το πέρας των ομιλιών, ακολούθησε συζήτηση με τους μαθητές του σχολείου, οι οποίοι εξέφρασαν τις σκέψεις τους και τους προβληματισμούς τους. Οι μαθητές που συμμετείχαν στην ενημέρωση είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν βιολογικά προϊόντα, προσφορά του βιοκαλλιεργητή και μέλους του Δικτύου κου. Φώτη Μπουκινά. 
 
Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται αύξηση της παχυσαρκίας, τόσο στα παιδιά, όσο και στους ενήλικες. Είναι σημαντικό να γίνει αντιληπτό ήδη από την παιδική ηλικία ότι η σωστή και ισορροπημένη διατροφή με ασφαλή προϊόντα παίζει σημαντικό ρόλο τόσο στην υγεία, όσο και στην προστασία του περιβάλλοντος. Καταναλώνοντας βιολογικά προϊόντα, τα παιδιά μπορούν να αποκτήσουν μια διαφορετική φιλοσοφία ζωής, ενώ παράλληλα μαθαίνουν να καταναλώνουν με περιβαλλοντική συνείδηση, καθώς τα βιολογικά προϊόντα συμβάλλουν ενεργά στην προστασία του περιβάλλοντος. 
 
Το Δίκτυο στο παρελθόν έχει αποστείλει υπομνήματα και έχει πραγματοποιήσει συναντήσεις με αρμόδιους φορείς με σκοπό την ένταξη των βιολογικών προϊόντων στα κυλικεία των σχολείων. 
 
Η παραπάνω δράση του Δικτύου πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο ενημέρωσης του καταναλωτικού κοινού -ενεργού και δυνητικού- για τα πλεονεκτήματα και τη διατροφική αξία των βιολογικών προϊόντων. 
 
Μοίρασμα στο facebook Μοίρασμα στο twitter Μοίρασμα στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο
Σμίκρυνση γραμματοσειράς dΜεγένθυση γραμματοσειράςΚαλλιεργητικές Συμβουλές

bio-brand
 
Το ξέρατε ότι ...