Νέα & Ανακοινώσεις
Το Δίκτυο Βιολογικών Προϊόντων και τα μέλη του στη 4η Biologica!!!
15/03/2011
Το Δίκτυο Βιολογικών Προϊόντων και τα μέλη του στη 4η Biologica!!!
Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της έκθεσης βιολογικών προϊόντων Biologica, η οποία πραγματοποιήθηκε στις 11-14 Μαρτίου στο περίπτερο 14. Το Δίκτυο Βιολογικών Προϊόντων ως κύριος συνεργαζόμενος φορέας της έκθεσης διοργάνωσε την ομαδική συμμετοχή των εταιρειών - μελών του εξασφαλίζοντας καλύτερους οικονομικούς όρους, ενώ διοργάνωσε σε συνεργασία με το Δίκτυο Πράξη και τη Helexpo τις παράλληλες εκδηλώσεις της Biologica.
 
 

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ

Βιολογική Γεωργία: 
"
Άξονες για την ανάπτυξη και διεύρυνση του κλάδου"

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 11 Μαρτίου και ώρα 17:00 στο Συνεδριακό Κέντρο Ν. Γερμανός. Οι συμμετέχοντες στην εκδήλωση, οι οποίοι ξεπέρασαν τους 100, είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για την παρούσα κατάσταση, τα προβλήματα και τις τάσεις που επικρατούν στον κλάδο των βιολογικών προϊόντων. Την εκδήλωση χαιρέτισαν ο κ. Δημήτριος Συμεωνίδης, Πρόεδρος του Δικτύου Βιολογικών Προϊόντων, ο κ. Πάρις Μαυρίδης, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της HELEXPO και ο κ. Γιάννης Κουτσούκος Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ενώ στη συνέχεια το λόγο πήραν οι εισηγητές της εκδήλωσης, οι οποίοι διαθέτουν σημαντική επαγγελματική εμπειρία στο χώρο των βιολογικών προϊόντων.

Εισηγητές στην εκδήλωση ήταν ο κ. Ευάγγελος Διβάρης, Ειδικός Γραμματέας Διοικητικού Τομέα Κοινοτικών Πόρων και Υποδομών του ΥΠΑΑΤ, ο κ. Ευθύμιος Τσιμπίδης, Διευθυντής της Green Bay ΕΠΕ, ο κ. Νικόλαος Πατσιούρας, Πρόεδρος του Αναγκαστικού Συνεταιρισμού Κροκοπαραγωγών Κοζάνης, ο κ. Περικλής Λαζίδης, Υπεύθυνος Αγορών του Ομίλου Μασούτη,  ο κ. Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης, Διευθύνων  Σύμβουλος της Pelopac ABEE και ο κ. Λευτέρης Ξανθάκης ιδιοκτήτης της εταιρείας Λακωνικό Λιοτρίβι ΟΕ.

Μετά το πέρας των ομιλιών ακολούθησε συζήτηση με τους ομιλητές και οι συμμετέχοντες στην εκδήλωση είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις για θέματα σχετικά με την ανάπτυξη του κλάδου των βιολογικών προϊόντων.

Πρόγραμμα Ημερίδας: Πρόγραμμα
Ομιλίες - Παρουσιάσεις:
OPC PRESIDENT.pdf
MASOUTIS.pdf
PELOPAC.pdf
LAKONIKO LIOTRIBI.pdf

Φωτογραφίες από την εκδήλωση θα βρείτε εδώ.

WORKSHOP

Καινοτομία στα οινοποιεία:
Βιολογικοί Αμπελώνες - Εξοικονόμηση Ενέργειας και Διαχείριση Αποβλήτων

Το workshop πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 13 Μαρτίου 2011 και ώρα 17:00 στο Συνεδριακό Κέντρο Ν. Γερμανός (Αίθουσα C) και είχε ως στόχο την ενημέρωση των συμμετεχόντων σχετικά με τα πλεονεκτήματα της πράσινης ανάπτυξης σε ένα οινοποιείο. Επιπλέον, στα πλαίσια της εκδήλωσης παρουσιάστηκαν τα οφέλη των κρασιών από αμπέλια βιολογικής γεωργίας, εναλλακτικοί τρόποι διαχείρισης αποβλήτων και εξοικονόμησης ενέργειας σε ένα οινοποιείο, καθώς και εργαλεία χρηματοδότησης που αφορούν στην ανάπτυξη ενός οινοποιείου.

Εισηγητές στην εκδήλωση ήταν ο κ. Ανέστης Μπαμπατζιμόπουλος - Κτήμα Μπαμπατζίμ, η κα Χαρούλα Σπινθηροπούλου - Αμπελουργός, η κα Cristina Duran Martinez -  Technology Transfer Zentrum Bremerhaven, η κα Isabella Liolios - RLP AgroScience GmbH και ο κ. Αχιλλέας Βασιλειάδης -  EMETRIS ΑΕ, ενώ τον συντονισμό της εκδήλωσης έκανε ο κ. Χρήστος Μουρτζιόπουλος, Διευθυντής Διαχείρισης Ποιότητας, Έρευνας και Ανάπτυξης - ΜπάρμπαΣτάθης ΑΒΕΕ.

Πρόγραμμα Workshop: Πρόγραμμα
Ομιλίες - Παρουσιάσεις:

Spinthiropoulou.pdf
TTZ.pdf
RLP.pdf
EMETRIS.pdf

Φωτογραφίες από την εκδήλωση θα βρείτε εδώ

EXPOPARTENARIAT

Πρόκειται για την πραγματοποίηση προγραμματισμένων επιχειρηματικών συναντήσεων μεταξύ επιχειρήσεων, εκθετών και επισκεπτών και αποτελεί εργαλείο για την ανάπτυξη οικονομικών και εμπορικών συνεργασιών μεταξύ ελληνικών και ξένων επιχειρήσεων. Αυτή τη χρονιά οι εκθέτες της Biologica είχαν την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν συναντήσεις με εμπορικούς επισκέπτες από την Αλβανία, το Βέλγιο, τη Γερμανία, τις ΗΠΑ, τη Ρουμανία, τη Ρωσία, την Τουρκία κ.α.

Αυτή τη χρονιά η Biologica πραγματοποιήθηκε παράλληλα με την 21η έκθεση Τροφίμων, Ποτών, Εξοπλισμού & Μηχανημάτων, Detrop και την 3η έκθεση οίνου Oenos. Η παράλληλη διοργάνωση των τριών εκθέσεων κάθε δύο χρόνια προσελκύει έναν αρκετά μεγάλο αριθμό εμπορικών επισκεπτών, τόσο από την Ελλάδα, όσο και από το εξωτερικό καλύπτοντας όλες τις ανάγκες των εμπλεκόμενων στον κλάδο. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι τρεις εκθέσεις έχουν ήδη αποκτήσει ξεχωριστή δυναμική, καθώς φέτος κατάφεραν να προσελκύσουν περισσότερους από 21 χιλιάδες επισκέπτες από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Φωτογραφίες από το stand του Δικτύου θα βρείτε εδώ.
 
Μοίρασμα στο facebook Μοίρασμα στο twitter Μοίρασμα στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο
Σμίκρυνση γραμματοσειράς dΜεγένθυση γραμματοσειράςΚαλλιεργητικές Συμβουλές

bio-brand
 
Το ξέρατε ότι ...