Νέα & Ανακοινώσεις
Biologica 2010, Οι παράλληλες Εκδηλώσεις
08/03/2010
Biologica 2010, Οι παράλληλες Εκδηλώσεις
...Με τη στήριξη του Δικτύου Βιολογικών Προϊόντων

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά πραγματοποιήθηκε από την Helexpo η έκθεση βιολογικών προϊόντων Biologica (5-7 Μαρτίου), η οποία προσέλκυσε συνολικά 3.723 επισκέπτες από την Ελλάδα και το εξωτερικό.
Το Δίκτυο Βιολογικών Προϊόντων ως κύριος συνεργαζόμενος φορέας, διοργάνωσε τις παράλληλες εκδηλώσεις της έκθεσης, καθώς και την ομαδική συμμετοχή των μελών του. 
 

ΟΜΑΔΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ    

Το Δίκτυο Βιολογικών Προϊόντων συνοδεύοντας συνολικά 15 εταιρείες μέλη του στην έκθεση διοργάνωσε την ομαδική συμμετοχή τους, δεσμεύοντας χώρο πάνω από 250τ.μ.. Μέσα από την ομαδική συμμετοχή, τα μέλη του Δικτύου είχαν τη δυνατότητα να προβάλουν και να προωθήσουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους, κάνοντας εμπορικές επαφές με τους επισκέπτες της έκθεσης και ενημερώνοντας τους καταναλωτές για την προστιθέμενη αξία των βιολογικών προϊόντων.
 

5-6 Μαρτίου, ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ:

"Mind Your Food!"    

Το συνέδριο πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος και τη HELEXPO, είχε διεθνή χαρακτήρα και συμμετείχαν πάνω από 15 ειδικοί στον κλάδο των τροφίμων από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Οι εισηγητές παρουσίασαν τις καινοτόμες τάσεις στον κλάδο των τροφίμων, τη σημασία και τα πλεονεκτήματα της δικτύωσης των επιχειρήσεων και την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας των ελληνικών επιχειρήσεων βιολογικών προϊόντων στο εξωτερικό. 

Πρόγραμμα Συνεδρίου: MindYourFood Program.pdf

Παρουσιάσεις της Ενότητας "Markets for Organic Products. Issues to be addressed":
FAIDON.rar
KALAMPOKHS.pdf
KNODUS.rar
OEY GERMANIAS.rar
 

6 Μαρτίου, ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ: 

"Βιολογικά προϊόντα:

Αγορές - Προώθηση - Χρηματοδότηση"

Η ημερίδα διοργανώθηκε  σε συνεργασία με τη HELEXPO και το Δίκτυο ΠΡΑΞΗ και παρουσίασε τις νέες τάσεις και προοπτικές της αγοράς των βιολογικών προϊόντων, τις ευκαιρίες χρηματοδότησης και έξυπνα εργαλεία προώθησης εστιασμένα σε επιχειρήσεις του κλάδου των βιολογικών προϊόντων.

Πρόγραμμα Ημερίδας: Program Hmeridas.doc

Παρουσιάσεις Ημερίδας:
COSMOS.rar
ELLINIKON.rar
GECON.rar
MPARMPA-STATHIS.rar
PR BIZZ.rar
 

7 Μαρτίου, WORKSHOP:

"Το μέλλον της βιολογικής γεωργίας: τα εργαλεία, οι τάσεις και οι προοπτικές"

Στο σεμινάριο δόθηκε έμφαση από ειδικούς του χώρου στο σύγχρονο πρόσωπο της βιολογικής γεωργίας και παρουσιάστηκαν οι ευκαιρίες χρηματοδότησης των παραγωγών μέσα από το πρόγραμμα αγροτικής ανάπτυξης «Αλέξανδρος Μπαλτατζής». Παράλληλα οι καταναλωτές είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τους τρόπους βελτίωσης των διατροφικών τους συνηθειών, να συμβουλευτούν διαιτολόγο για την ένταξη των βιολογικών στην καθημερινή τους διατροφή και να γνωρίσουν την προστιθέμενη αξία των βιολογικών προϊόντων μέσα από ιδέες για εναλλακτικά νόστιμα γεύματα με βιολογικά τρόφιμα από σεφ. 

Πρόγραμμα Workshop: Workshop Program.doc

Παρουσιάσεις Workshop:
KOUTSIKAS.rar
NIKOLAOU.rar
S.G.M.B.E..rar
TUV HELLAS.rar
 

5-6 Μαρτίου   

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ - EXPOPARTENARIAT

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης το Δίκτυο Βιολογικών Προϊόντων, η HELEXPO και το Δίκτυο ΠΡΑΞΗ διοργάνωσαν εκδήλωση επιχειρηματικών συναντήσεων - expopartenariat. Κατά τη διάρκεια του expopartenariat πραγματοποιήθηκαν επιχειρηματικές συναντήσεις μεταξύ εκθετών και εμπορικών επισκεπτών με στόχο τη σύναψη επιχειρηματικών συνεργασιών, τη προβολή και προώθηση των ελληνικών προϊόντων καθώς και την ανταλλαγή επιχειρηματικών εμπειριών.

Εταιρείες του εξωτερικού συμμετείχαν και πραγματοποίησαν επιχειρηματικές συναντήσεις με ελληνικές επιχειρήσεις. Οι αγοραστές ήταν από χώρες, όπως η Ρωσία, Γερμανία, Σουηδία, Βουλγαρία, κ.α. και οι οποίοι είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον για τα ελληνικά βιολογικά προϊόντα.

Μοίρασμα στο facebook Μοίρασμα στο twitter Μοίρασμα στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο
Σμίκρυνση γραμματοσειράς dΜεγένθυση γραμματοσειράςΚαλλιεργητικές Συμβουλές

bio-brand
 
Το ξέρατε ότι ...