Ντίνα Νικολάου
Παληκαριά
05/02/2013
Παληκαριά
Από την Ντίνα Νικολάου




Βιολογικά υλικά που θα χρειαστούμε
(για 4 μερίδες)
½ φλιτζάνι ρεβίθια βρασμένα
½ φλιτζάνι σιτάρι πολύ καλά βρασμένο
½ φλιτζάνι μαυρομάτικα φασόλια βρασμένα
½ φλιτζάνι καλαμπόκι βρασμένο
½ φλιτζάνι σπόρια από ρόδια
1 φλιτζάνι μίγμα  φρέσκων ψιλοκομμένων αρωματικών φυτών  ( δυόσμο, μαϊντανό …)
3 ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια με το φύλλωμα  
1 κουτ. γλυκού κόλιανδρο σε σκόνη
1 κουτ. γλυκού πιπερόριζα σε σκόνη
½ φλιτζάνι χυμό λεμονιού
¾ φλιτζανιού ελαιόλαδο
Το ξύσμα από ένα λεμόνι
Το ξύσμα από ένα πορτοκάλι
Αλάτι, πιπέρι
 
Διαδικασία
Θα ενωθούν όλα τα υλικά, θα ανακατευτούν καλά και θα σερβιριστούν σε μπολάκια. Μπορούμε να γαρνίρουμε με chips διάφορων λαχανικών (παντζάρι, φλοιό ντομάτας ) ή αποξηραμένο δέρμα από πορτοκάλι ή λεμόνι βιολογικό.
 
ΤΙ ΠΙΝΟΥΜΕ: Με τόσα αρωματικά και φυτικά δεν θα μπορούσαμε παρά να στραφούμε σ’ ένα «πράσινο» κρασί από Sauvignon blanc, από τα εξαιρετικά που διαθέτει ο μακεδονίτικος αμπελώνας.
Μοίρασμα στο facebook Μοίρασμα στο twitter Μοίρασμα στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο
Σμίκρυνση γραμματοσειράς dΜεγένθυση γραμματοσειράς





Ντίνα Νικολάου
www.dinanikolaou.gr