05/02/2013
Τρουφάκια σαρδέλας σε κρούστα αμυγδάλου
Από την Ντίνα Νικολάου
Βιολογικά υλικά που θα χρειαστούμε
400 γρ. σαρδέλες κονσέρβας καλά στραγγισμένες και πολτοποιημένες
2 μεγάλες πατάτες βρασμένες και λιωμένες
½ φλιτζάνι ελαιόλαδου
½ φλιτζάνι άνηθο ψιλοκομμένο
½ φλιτζάνι ντομάτες λιαστές ψιλοκομμένες
Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Αμύγδαλα ασπρισμένα, καβουρντισμένα και χοντροκομμένα
Διαδικασία
Όλα τα παραπάνω υλικά-εκτός από τα αμύγδαλα, ενώνονται και πλάθονται σε τρουφάκια. Τα περνάμε από τα χοντροκομμένα αμύγδαλα έτσι ώστε να αποκτήσουν μια κρούστα αμυγδάλου την ώρα του σερβιρίσματος έτσι ώστε να παραμείνουν τα αμύγδαλα τραγανά και να μην μαλακώσουν από την επαφή με το υπόλοιπο μίγμα.
ΤΙ ΠΙΝΟΥΜΕ: Ένα εξαιρετικό ξηρό τσίπουρο χωρίς αρώματα και κυρίως χωρίς γλυκάνισο είναι ο τέλειος συνοδός γι’ αυτό το μεζεδάκι με τον έντονο χαρακτήρα. Για όσους επιμένουν οινικά ένα Ασύρτικο από την Σαντορίνη.