Ντίνα Νικολάου
Σοκολατορυζόγαλο σε μαρμελάδα πορτοκάλι με δεντρολίβανο
05/02/2013
Σοκολατορυζόγαλο σε μαρμελάδα πορτοκάλι με δεντρολίβανο
Από την Ντίνα Νικολάου




Βιολογικά υλικά που θα χρειαστούμε
(για 6 μερίδες)
1 φλιτζάνι ρύζι καρολίνα
2 φλιτζάνια γάλα
5 κουτ. σούπας ζάχαρη
100 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
½ λοβό βανίλιας
1 ξυλάκι κανέλας
1 κουτ. σούπας. κορν φλάουρ
½ φλιτζάνι θρυμματισμένα μπισκότα
2/3 του φλιτζανιού μαρμελάδα πορτοκαλιού Melino
2-3 κλωναράκια δεντρολίβανο φρέσκο
 
Διαδικασία
Σε μία κατσαρόλα βράζουμε το ρύζι με 3 ποτήρια νερό για 12’ περίπου σε μέτρια φωτιά, ώσπου να απορροφηθεί το νερό. Κρατάμε 100 ml από το γάλα και ρίχνουμε το υπόλοιπο στην κατσαρόλα με τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα και προσθέτουμε το ξυλάκι της κανέλας και το λοβό της βανίλιας, τον οποίο έχουμε χαράξει κατά μήκος με μυτερό μαχαίρι. Συνεχίζουμε να βράζουμε το ρύζι στο γάλα για 10’, ανακατεύοντας τακτικά με ξύλινη κουτάλα. Στο γάλα που κρατήσαμε ανακατεύουμε και διαλύουμε το κορν φλάουρ. Προσθέτουμε το μίγμα στην κατσαρόλα με το ρυζόγαλο. Ανακατεύουμε συνεχώς για 5’-6’, ώσπου το μίγμα να αρχίσει να πήζει. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε την τριμμένη σοκολάτα. Ανακατεύουμε καλά για να λιώσει η σοκολάτα. Αφαιρούμε το λοβό βανίλιας και το μπαστουνάκι κανέλας.
Αραιώνουμε τη μαρμελάδα με νερό και την αφήνουμε να πάρει μια βράση με το δεντρολίβανο για να αρωματιστεί.
Σε ατομικά σκεύη στρώνουμε μια στρώση τρίμα μπισκότου, μια στρώση μαρμελάδας, μια παχιά στρώση ρυζόγαλου με σοκολάτα. Σερβίρουμε με γλυκό κουταλιού νεράντζι ή πορτοκάλι.

ΤΙ ΠΙΝΟΥΜΕ: Η σοκολάτα είναι από τους δύσκολους συντρόφους του κρασιού. Εδώ συνοδευόμενη από την σκούρα καραμελωμένη ζάχαρη, θα βρει τον σύντροφό της σε μια ωραία ,πλούσια , γλυκιά Μαυροδάφνη.
Μοίρασμα στο facebook Μοίρασμα στο twitter Μοίρασμα στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο
Σμίκρυνση γραμματοσειράς dΜεγένθυση γραμματοσειράς





Ντίνα Νικολάου
www.dinanikolaou.gr