Ντίνα Νικολάου
Τρουφάκια με λουκούμια
05/02/2013
Τρουφάκια με λουκούμια
Από την Ντίνα Νικολάου





Βιολογικά υλικά που θα χρειαστούμε
(για 20 τρουφάκια)
150γρ. σοκολάτα κουβερτούρα (περιεκτικότητας 50% τουλάχιστον κακάο)
2 κρόκοι αυγών
100γρ. βούτυρο κομμένο σε μικρά κυβάκια
1 κουτ. σούπας. στραγγιστό γιαούρτι 
1 κουτ. σούπας. λικέρ της επιλογής σας ( μαστίχα, αχλάδι, βύσσινο…)
100γρ. κακάο σε σκόνη
100γρ. λουκούμια με γεύση της επιλογής σας, κομμένα σε πολύ μικρά κυβάκια
 
Διαδικασία
Κόβουμε τη σοκολάτα σε μικρά κομματάκια και τη λιώνουμε σε μπεν μαρί. Όταν η σοκολάτα λιώσει, την αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο. Το βούτυρο θα λιώσει όταν έρθει σε επαφή με τη ζεστή σοκολάτα. Ανακατεύουμε με μαλακή σπάτουλα ζαχαροπλαστικής μέχρι να αποκτήσουμε ένα μίγμα ομοιογενές. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τα λουκούμια σε κομματάκια και ανακατεύουμε καλά. Περιμένουμε 2’ -3’ να γίνει το μίγμα χλιαρό και ρίχνουμε τους κρόκους των αυγών ένα ένα ενώ ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε το γιαούρτι και το αλκοόλ και ομογενοποιούμε το μίγμα. Σκεπάζουμε το σκεύος με πλαστική μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για 5 με 6 ώρες.
Σε ένα μεγάλο ταψί κοσκινίζουμε το κακάο σε σκόνη. Βγάζουμε το μίγμα σοκολάτας από το ψυγείο και σχηματίζουμε μικρά τρουφάκια τα οποία τα κυλάμε στο κακάο. Βάζουμε κάθε τρουφάκι σε χάρτινη θήκη και τα φυλάμε σε δροσερό μέρος αλλά όχι στο ψυγείο. 
Μοίρασμα στο facebook Μοίρασμα στο twitter Μοίρασμα στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο
Σμίκρυνση γραμματοσειράς dΜεγένθυση γραμματοσειράς





Ντίνα Νικολάου
www.dinanikolaou.gr