Επιδόρπια
Μπουκιές από αλμυρά κέικ με κουλί φρέσκων αρωματικών φυτών
05/02/2013
Μπουκιές από αλμυρά κέικ με κουλί φρέσκων αρωματικών φυτών
Από την Ντίνα Νικολάου




Βιολογικά υλικά που θα χρειαστούμε
(για μία μικρή φόρμα του κέικ)
180 γρ. αλεύρι
3 αυγά
100ml ελαιόλαδο
100ml γάλα αγελαδινό
350 γρ. μίγμα τυριών (φέτα τριμμένη, κασέρι τριμμένο, μπάτζο σε κυβάκια)
1 ½ κουτ. σούπας μπέικιν πάουντερ
1 φλιτζάνι μίγμα ψιλοκομμένων φρέσκων αρωματικών (άνηθο, μαϊντανό )
1 κουτ. σούπας μέλι
Αλάτι, πιπέρι
 
Διαδικασία 
Χτυπάμε με το μίξερ τα αυγά. Προσθέτουμε τα υγρά και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα. Ρίχνουμε το αλεύρι που το  έχουμε ενώσει με το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε καλά με ένα ξύλινο κουτάλι πια και όχι στο μίξερ. Προσθέτουμε τα τυριά τα αρωματικά  και το μέλι. Ανακατεύουμε με σπάτουλα και αλατοπιπερώνουμε (προσοχή στο αλάτι μιας και έχουμε τυριά). Αδειάζουμε το παραπάνω μίγμα σε καλά λαδωμένη φόρμα κα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 45’ .
Για το σερβίρισμα το κέικ θα κοπεί σε κύβους ή ακόμη καλύτερα μπορούμε να ψήσουμε το κέικ σε ατομικά μικρά φορμάκια έτσι ώστε όταν τα ξεφορμάρουμε να προκύψουν ατομικές μερίδες.
Για το κουλί αρωματικών φυτών πολτοποιούμε το αρωματικό της αρεσκείας μας (μόνο φύλλα όχι τους μίσχους) προσθέτοντας ελαιόλαδο, αλατοπίπερο και λίγη ζάχαρη. Θα πρέπει να υπολογίζεται για ένα φλιτζάνι φυλλαράκια αρωματικού φυτού, ένα φλιτζάνι ελαιόλαδο, μισό κουταλάκι ζάχαρη και από μια πρέζα αλατοπίπερο.

ΤΙ ΠΙΝΟΥΜΕ: Τα τυριά και τα αρωματικά μας δείχνουν το δρόμο προς τα λευκά κρασιά. Αν η φέτα υπερισχύει στο μίγμα μας  διαλέγουμε ένα Μοσχοφίλερο. Αν πρώτο ρόλο έχει το κασέρι ένα Chardonnay περασμένο από βαρέλι , ενώ αν κυριαρχεί ο μπάτζος ένα ξινόμαυρο σε ροζέ ή λευκή οινοποίηση.
Μοίρασμα στο facebook Μοίρασμα στο twitter Μοίρασμα στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο
Σμίκρυνση γραμματοσειράς dΜεγένθυση γραμματοσειράς