Επιδόρπια
Πουγκί με φρούτα και πικάντικο σιρόπι
05/02/2013
Πουγκί με φρούτα και πικάντικο σιρόπι
Από την Ντίνα Νικολάου




Βιολογικά υλικά που θα χρειαστούμε:
(για 30 μεριδούλες ή 15 μερίδες κανονικές)
Μήλα /αχλάδια /μπανάνες /ανανά /φιλέτα από πορτοκάλια
Για το πικάντικο σιρόπι
250 ml νερό
100 γρ. ζάχαρη
Ξύσμα από 2 πορτοκάλια
Ξύσμα από 1 λεμόνι
½ μπαστουνάκι βανίλιας
4-5 γαρίφαλα
1/2 κουτ. γλυκού. πιπερόριζα σε σκόνη
10 γρ. κορν φλάουρ
 
Διαδικασία
Τοποθετούμε τα φρούτα κομμένα σε κομμάτια σε λαδόκολλα ή αντικολλητικό χαρτί κουζίνας και περιχύνουμε με σιρόπι. Κλείνουμε το χαρτί με ξυλάκι και ψήνουμε στο φούρνο στους 160ο C για 15’. Αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε με λίγο γλυκό κουταλιού.
Για το σιρόπι
Ενώνουμε όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα, εκτός από το κορν φλάουρ, και τα βάζουμε να πάρουν βράση. Μόλις πάρουν βράση, τα αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το σιρόπι να αρωματιστεί για 2-3 ώρες. Κατόπιν, το σουρώνουμε και το βάζουμε να ζεσταθεί. Παίρνουμε λίγο από το ζωμό, στο οποίο προσθέτουμε μέσα το κορν φλαουρ. Ανακατεύουμε καλά και το ρίχνουμε μέσα στο σιρόπι που σιγοβράζει. Ανακατεύουμε και συνεχίζουμε το βράσιμο για 2’ ακόμη. Αποσύρουμε από τη φωτιά.

ΤΙ ΠΙΝΟΥΜΕ: Τα πλούσια αρώματα εσπεριδοειδών και φρούτων των Μοσχάτων γλυκών κρασιών θα συνοδεύσουν το γλυκάκι μας σε μια πανδαισία αρωμάτων. Για μια πιο εορταστική ατμόσφαιρα ένα demi-sec αφρώδες ή ένα moscato d’ Asti.
Μοίρασμα στο facebook Μοίρασμα στο twitter Μοίρασμα στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο
Σμίκρυνση γραμματοσειράς dΜεγένθυση γραμματοσειράς