Επιδόρπια
Cheese cake κανέλας με μανούρι και σάλτσα ακτινίδιου
05/02/2013
Cheese cake κανέλας με μανούρι και σάλτσα ακτινίδιου
Από την Ντίνα Νικολάου




Βιολογικά υλικά που θα χρειαστούμε
(για 6-8 μερίδες)
200 γρ μανούρι  
250 γρ. μπισκότα ή κουλουράκια κανέλας
60 γρ. βούτυρο λιωμένο
125 γρ κρέμα γάλακτος
15 γρ. ζελατίνη σε σκόνη
100 γρ. ζάχαρη άχνη
1 κουτ. σούπας. μέλι
1κουτ. γλυκού. κανέλα σε σκόνη
Ακτινίδια καθαρισμένα και κομμένα σε μικρά κυβάκια
1 φλιτζάνι πολτοποιημένα ακτινίδια στο μπλέντερ και περασμένα από σήτα.
 
Διαδικασία
 
Σε μια φόρμα με ελατήριο των 25 εκ. απλώνουμε τα μπισκότα με το βούτυρο και τη τοποθετούμε στο ψυγείο. Διαλύουμε τη ζελατίνη σε 4 κουτ. σούπας νερό. Χτυπάμε στο μίξερ το μανούρι με τη ζάχαρη και το μέλι, ενσωματώνουμε τη ζελατίνη και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί. Αρωματίζουμε με την κανέλα. Αδειάζουμε το μίγμα πάνω από τα μπισκότα, το στρώνουμε καλά και το παγώνουμε στο ψυγείο για 4-5 ώρες. Σερβίρουμε με τα ψιλοκομμένα ακτινίδια και γαρνίρουμε με τη σος ακτινίδιου.

ΤΙ ΠΙΝΟΥΜΕ: Το λευκό τυράκι, το μέλι και τα ακτινίδια οδηγούν τις επιλογές μας σε γλυκό λευκό κρασί από αρωματική ποικιλία. Ο ελληνικός αμπελώνας έχει αξιόλογες επιλογές από Gewurztraminer ή το λιγότερο αρωματικό Traminer και το υπέροχο Riesling.
Μοίρασμα στο facebook Μοίρασμα στο twitter Μοίρασμα στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο
Σμίκρυνση γραμματοσειράς dΜεγένθυση γραμματοσειράς