Επιδόρπια
Χαλβάς πορτοκαλένιος με επικάλυψη σοκολάτας
21/02/2013
Χαλβάς πορτοκαλένιος με επικάλυψη σοκολάτας
Από την Μυρσίνη Λαμπράκη





Υλικά (για ένα μεγάλο ταψί)
1 lt νερό
3 πορτοκάλια βρασμένα  ολόκληρα αλεσμένα μαζί με την φλούδα
1 κιλό ζάχαρη
500 γρ. σιμιγδάλι χοντρό
200 γρ. βούτυρο φρέσκο
200 γρ. ινδοκάρυδο
1 κουτ. γλυκού βανίλια
300-400 γρ. κουβερτούρα
200 ml κρέμα γάλακτος
8-10 φέτες πορτοκάλι φρέσκο ή γλυκό κουταλιού
 
 
Εκτέλεση
Βράζουμε σε μία κατσαρόλα το νερό, ρίχνουμε τη ζάχαρη και την ανακατεύουμε, μέχρι να λιώσει. Ρίχνουμε τα πολτοποιημένα πορτοκάλια, ανακατεύουμε και προσθέτουμε το ινδοκάρυδο, το σιμιγδάλι και βράζουμε για 1-2’ μέχρι να πήξει. Στο τέλος, ρίχνουμε τη βανίλια και το βούτυρο. Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί και το στρώνουμε με μια σπάτουλα να είναι ομοιόμορφο σε πάχος. Σε τηγάνι βαθύ ρίχνουμε την κουβερτούρα σε χαμηλή θερμοκρασία, και περιμένουμε να λιώσει. Μόλις λιώσει προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, λίγη στην αρχή και έπειτα την υπόλοιπη, μέχρι να ομογενοποιηθεί με την λιωμένη κουβερτούρα.
Περιχύνουμε τον χαλβά με τη σοκολάτα. Το αφήνουμε να κρυώσει, εκτός ψυγείου για τουλάχιστον 1 ώρα και μετά τον κόβουμε. Γαρνίρουμε με φέτες φρέσκου πορτοκαλιού ή με φέτες γλυκού κουταλιού πορτοκάλι.
Μοίρασμα στο facebook Μοίρασμα στο twitter Μοίρασμα στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο
Σμίκρυνση γραμματοσειράς dΜεγένθυση γραμματοσειράς