Επιδόρπια
Μαρμελάδα Βερίκοκο
21/02/2013
Μαρμελάδα Βερίκοκο
Από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου





Υλικά
20 μεγάλα κομμάτια βερίκοκα
800 γρ. ζάχαρη
1/2 λεμόνι (χυμός)
 
 
Εκτέλεση
Είναι πιο σωστό, εάν κάνετε για πρώτη φορά μαρμελάδα, να τη βράσετε λιγότερη ώρα, να την αφήσετε να κρυώσει και να τη δέσετε ξανά για λίγα λεπτά. Κι αυτό για να πετύχουμε πιο σωστό δέσιμο - να µη µας βγει ούτε πολύ σφιχτή ούτε πολύ αραιή. Τα φρούτα µας πρέπει να είναι ώριμα και χωρίς χτυπήματα και σημάδια. Τα πλένουμε πολύ καλά και αφαιρούμε τα κουκούτσια. Τα τοποθετούμε σε μικρό πυράντοχο σκεύος εναλλάξ µε τη ζάχαρη. Τα καλύπτουμε µε μεμβράνη. Τα αφήνουμε στο ψυγείο για µία νύχτα. Στο διάστημα αυτό τα ανακατεύουμε µία µε δύο φορές. Την επόμενη μέρα η ζάχαρη πρέπει να έχει λιώσει και να είναι σαν σιρόπι. Αδειάζουμε το μείγμα σε κατσαρόλα µε χοντρή βάση. Μόλις αρχίσει να βράζει χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 20΄, έως ότου η μαρμελάδα να αφήνει στρώση στην ανάποδη μεριά της κουτάλας. Στο τελευταίο βράσιμο προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού και βράζουμε 1΄-2΄ και γεμίζουμε αποστειρωμένα βάζα.
Μοίρασμα στο facebook Μοίρασμα στο twitter Μοίρασμα στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο
Σμίκρυνση γραμματοσειράς dΜεγένθυση γραμματοσειράς