Επιδόρπια
Αβγά scrambled με πολύχρωμες πιπεριές, σερβιρισμένα πάνω σε ψωμί
21/02/2013
Αβγά scrambled με πολύχρωμες πιπεριές, σερβιρισμένα πάνω σε ψωμί
Από τον Αλέξανδρο Παπανδρέου




Υλικά (για 4 άτομα)
4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
2 μικρά κρεμμύδια κομμένα σε κύβους
2 κόκκινες πιπεριές
1 κίτρινη πιπεριά
1 πορτοκαλί πιπεριά
1 πρέζα πάπρικα
30 γρ. βούτυρο
6 αβγά, χτυπημένα
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
4 χοντρές φέτες φρυγανισμένο ψωμί
4-6 φύλλα μέντας 
 
Εκτέλεση
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι για 2΄-3΄, στη συνέχεια ρίχνετε στο τηγάνι τις πιπεριές τις οποίες έχετε κόψει σε κύβους και μια πρέζα αλάτι. Αφήνετε τα υλικά να ψηθούν, για 6΄- 8΄, σε μέτρια φωτιά ενώ ανακατεύετε τακτικά με μια ξύλινη κουτάλα.  Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε το βούτυρο και ρίχνετε μέσα τα χτυπημένα αβγά, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε για 3΄- 4΄, ώστε τα αβγά να παραμείνουν μαλακά. Σερβίρετε πάνω στις φέτες ψωμί και συνοδεύετε με τις πολύχρωμες πιπεριές και λίγα φύλλα μέντας.
Μοίρασμα στο facebook Μοίρασμα στο twitter Μοίρασμα στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο
Σμίκρυνση γραμματοσειράς dΜεγένθυση γραμματοσειράς