Κυρίως πιάτα
Τραγανό ρολό με πικάντικο μοσχαράκι και φάβα
05/02/2013
Τραγανό ρολό με πικάντικο μοσχαράκι και φάβα
Από την Ντίνα Νικολάου




Βιολογικά υλικά που θα χρειαστούμε
(για 6 μερίδες)
200 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
1 φλιτζάνι κασέρι τριμμένο
1 αυγό
½ φλιτζάνι μαϊντανό φρέσκο ψιλοκομμένο
1 κουτ. γλυκού κόλιανδρο σε σκόνη
1/2 φλιτζάνι κόκκινο κρασί
Φύλλο παραδοσιακό για πίτες Μπάρμπα Στάθης
3 φλιτζάνια φάβα βρασμένη και πολτοποιημένη την οποία θα αρωματίσουμε με 1 δαφνόφυλλο και 2-3 γαρύφαλλα
Για τη βινεγκρέτ δαμάσκηνου θα χρειαστούμε:
½ φλιτζάνι πολτοποιημένα ξερά δαμάσκηνα ενυδατωμένα σε κόκκινο κρασί
1κουτ. σούπας σάλτσα ντομάτας
½ φλιτζάνι ξύδι από κόκκινο κρασί
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
½ κουτ. γλυκού. ρίγανη
 
Διαδικασία
Ετοιμάζουμε τον κιμά με το κρεμμύδι, σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε και τη σάλτσα ντομάτας και στη συνέχεια καρυκεύουμε. Ετοιμάζουμε ρολά στρώνοντας τον κιμά σε λεπτό στρώμα και συνεχίζοντας με ένα στρώμα φάβας χρησιμοποιώντας το φύλλο κρούστας ή το παραδοσιακό φύλλο για πίτες. Ψήνουμε και σερβίρουμε με τη βινεγκρέτ δαμάσκηνου.

ΤΙ ΠΙΝΟΥΜΕ: Εδώ χρειαζόμαστε ένα κρασί που να σταθεί δίπλα στα αρωματικά, τα δαμάσκηνα και την τομάτα, ενώ συγχρόνως να έχει τις τανίνες για το μοσχάρι. Ένα ροζέ από Ξινόμαυρο, με τα αρώματα δαμάσκηνου και τομάτας στα ποικιλιακά του χαρακτηριστικά και τις ωραίες του τανίνες θα αντιμετωπίσει τόσο τα αρωματικά όσο και τις ζωικές πρωτεΐνες.
Μοίρασμα στο facebook Μοίρασμα στο twitter Μοίρασμα στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο
Σμίκρυνση γραμματοσειράς dΜεγένθυση γραμματοσειράς