Κυρίως πιάτα
Λαζάνια με σπανάκι, φέτα και λιαστές ντομάτες
21/02/2013
Λαζάνια με σπανάκι, φέτα και λιαστές ντομάτες
Από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου





Υλικά
1 πακέτο (500 γρ.) λαζάνια
1/3 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 κιλό σπανάκι χοντροκομμένο
4 πράσα σε λεπτές φέτες (το άσπρο τρυφερό μέρος)
4 φρέσκα κρεμμυδάκια σε λεπτές φέτες (με τα πράσινα φύλλα)
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1/2 ματσάκι άνηθος ψιλοκομμένος
1lt φρέσκο γάλα
400 γρ. φέτα βαρελίσια
10 λιαστές ντομάτες λαδιού, ψιλοκομμένες
2 ώριμες φρέσκες ντομάτες τριμμένες
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
 
Εκτέλεση
Αφού καθαρίσουμε και πλύνουμε τα λαχανικά, τα κόβουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συνταγής. Σε φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα (πλασοτέ) σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το πράσο σε μέτρια φωτιά, για 5΄-6΄, ώσπου να γίνουν διάφανα. Προσθέτουμε το χοντροκομμένο σπανάκι και το μαραίνουμε για 2΄-3΄. Ρίχνουμε το γάλα και αφήνουμε το μείγμα να βράσει για 8΄-10’, πάντα σε μέτρια φωτιά. Τέλος ψιλοκόβουμε τις λιαστές ντομάτες και τις προσθέτουμε στην κατσαρόλα. Κρατάμε 1 φλιτζάνι τρίμματα φέτας και την υπόλοιπη τη ρίχνουμε στο μείγμα που βράζει. Τρίβουμε μπόλικο πιπέρι, βάζουμε τον άνηθο και προσθέτουμε το ανάλογο αλάτι. Σε λαδωμένο μακρόστενο πυράντοχο σκεύος στρώνουμε μία στρώση λαζάνια. Περιχύνουμε με το 1/3 του μείγματος. Συνεχίζουμε με λαζάνια και το μείγμα μας σε δύο ακόμα στρώσεις. Τελειώνουμε περιχύνοντας με τις τριμμένες ντομάτες, πασπαλίζουμε την υπόλοιπη φέτα και περιχύνουμε με ελάχιστο ελαιόλαδο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 40', ώσπου να κάνει κρούστα. Αφήνουμε να κρυώσουν τα λαζάνια για 10΄ κι έπειτα κόβουμε σε κομμάτια.
Μοίρασμα στο facebook Μοίρασμα στο twitter Μοίρασμα στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο
Σμίκρυνση γραμματοσειράς dΜεγένθυση γραμματοσειράς