Από τον Αλέξανδρο Παπανδρέου
Υλικά (για 4 ρολά)
4 φιλέτα κοτόπουλο
30 φύλλα σπανάκι
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
200 γρ. ανθότυρο
20 γρ. φρυγανιά τριμμένη
3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
Αλάτι
Κόκκινο φρεσκοτριμμένο πιπέρι
200 γρ ρόκα
½ ματσάκι μαϊντανό μόνο τα φυλλαράκια του
Εκτέλεση
Τοποθετείτε τα φιλέτα κοτόπουλου στον πάγκο της κουζίνας και με ένα μαχαίρι κοφτερό τα ανοίγετε σαν πορτοφόλι. Τα τοποθετείτε ανάμεσα από 2 πλαστικές μεμβράνες και με έναν μπάτη τα χτυπάτε καλά έτσι ώστε να έχουν ομοιόμορφο πάχος. Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύετε με ένα κουτάλι το ανθότυρο με το σκόρδο, τη φρυγανιά και το ελαιόλαδο. Πάνω στο ανοιγμένο φιλέτο απλώνετε φύλλα από σπανάκι και προσθέτετε το μείγμα με το ανθότυρο και πασπαλίζετε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Τοποθετείτε τα φιλέτα σε μια πλαστική μεμβράνη και τυλίγετε σε ρολό σαν καραμέλα. Ψήνετε στον ατμό για 25΄και στην συνέχεια με ένα κοφτερό μαχαίρι, όχι πριονωτό, κόβετε σε δαχτυλίδια τα ρολά και τα σερβίρετε μαζί με τη ρόκα και τον μαϊντανό, τα οποία ανακατεύετε με λίγο ελαιόλαδο αλάτι και κόκκινο πιπέρι.