Κυρίως πιάτα
Γεμιστό φιλέτο κοτόπουλο με σπανάκι και ανθότυρο
21/02/2013
Γεμιστό φιλέτο κοτόπουλο με σπανάκι και ανθότυρο
Από τον Αλέξανδρο Παπανδρέου



Υλικά (για 4 ρολά)
4 φιλέτα κοτόπουλο
30 φύλλα σπανάκι 
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
200 γρ. ανθότυρο
20 γρ. φρυγανιά τριμμένη
3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
Αλάτι
Κόκκινο φρεσκοτριμμένο πιπέρι
200 γρ ρόκα
½ ματσάκι μαϊντανό μόνο τα φυλλαράκια του
 
Εκτέλεση
 
Τοποθετείτε τα φιλέτα κοτόπουλου στον πάγκο της κουζίνας και με ένα μαχαίρι κοφτερό τα ανοίγετε σαν πορτοφόλι. Τα τοποθετείτε ανάμεσα από 2 πλαστικές μεμβράνες και με έναν μπάτη τα χτυπάτε καλά έτσι ώστε να έχουν ομοιόμορφο πάχος. Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύετε με ένα κουτάλι το ανθότυρο με το σκόρδο, τη φρυγανιά και το ελαιόλαδο. Πάνω στο ανοιγμένο φιλέτο απλώνετε φύλλα από σπανάκι και προσθέτετε το μείγμα με το ανθότυρο και πασπαλίζετε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Τοποθετείτε τα φιλέτα σε μια πλαστική μεμβράνη και τυλίγετε σε ρολό σαν καραμέλα. Ψήνετε στον ατμό για 25΄και στην συνέχεια με ένα κοφτερό μαχαίρι, όχι πριονωτό, κόβετε σε δαχτυλίδια τα ρολά και τα σερβίρετε μαζί με τη ρόκα και τον μαϊντανό, τα οποία ανακατεύετε με λίγο ελαιόλαδο αλάτι και κόκκινο πιπέρι.
Μοίρασμα στο facebook Μοίρασμα στο twitter Μοίρασμα στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο
Σμίκρυνση γραμματοσειράς dΜεγένθυση γραμματοσειράς