Κυρίως πιάτα
Φτερούγες με σόγια και μέλι στον φούρνο
21/02/2013
Φτερούγες με σόγια και μέλι στον φούρνο
Από τον Αλέξανδρο Παπανδρέου



Υλικά (για 4 άτομα)
 
20 φτερούγες κοτόπουλου
16 κουτ. σούπας σόγια σος
5 κουτ. σούπας μέλι
1 σφηνάκι νερό
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
10 φυλλαράκια φρέσκο βασιλικό
 
Εκτέλεση
Προθερμαίνετε τον φούρνο σας στον αέρα στους 180ο C.
Σε ένα μικρό μπρίκι τοποθετείτε το ένα σφηνάκι νερό και προσθέτετε το μέλι.
Ζεσταίνετε το μπρίκι και στη συνέχεια ανακατεύετε καλά έτσι ώστε να λιώσει καλά το νερό με το μέλι.
Σε ένα μπολ ανακατεύετε καλά το λιωμένο μέλι με τη σόγια σος και το ελαιόλαδο και στη συνέχεια προσθέτετε στο μείγμα τις φτερούγες και τις αφήνετε για 10΄να μαριναριστούν.
Στη συνέχεια τις ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 40΄και σερβίρετε ή σε μικρά πιάτα ή σε μια πιατέλα όλες μαζί προσθέτοντας μερικά φυλλαράκια φρέσκο βασιλικό και λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
 
Εάν οι φτερούγες είναι αρκετά μεγάλες η αντίθετα μικρές θα πρέπει να προσθέσετε ή να αφαιρέσετε από τον χρόνο ψησίματος.
Μοίρασμα στο facebook Μοίρασμα στο twitter Μοίρασμα στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο
Σμίκρυνση γραμματοσειράς dΜεγένθυση γραμματοσειράς