Ορεκτικά
Τηγανιτές Ελιές
05/02/2013
Τηγανιτές Ελιές
Από την Ντίνα Νικολάου




Βιολογικά υλικά που θα χρειαστούμε  
1 βαζάκι ελιές γεμιστές με σολομό καλά στραγγισμένες
Παραδοσιακή ζύμη: υπολογίζουμε ότι για κάθε ελιά θα χρειαστούμε κομμάτια ζύμης μεγέθους  10 εκ. Χ 6εκ.
 
Διαδικασία: 
Θα τυλίξουμε τις καλά στραγγισμένες και στεγνωμένες ελιές σε μικρά κομματάκια ζύμης σε σχήμα καραμέλας. Θα τηγανίσουμε τις καραμέλες ελιάς σε υψηλή θερμοκρασία μέχρι να ροδίσει ελαφρά το φύλλο. Θα αποσύρουμε από το λάδι και θα ακουμπήσουμε σε απορροφητικό χαρτί για να αφήσουν την περίσσια του λαδιού.
Σερβίρονται ζεστά.

ΤΙ ΠΙΝΟΥΜΕ: Η λιπαρότητα του σολομού και της ελιάς σε συνδυασμό με το τηγάνισμα αναζητούν τραγανές οξύτητες που θα τις ισορροπήσουν. Τι θα λέγατε για ένα Ασύρτικο;
Μοίρασμα στο facebook Μοίρασμα στο twitter Μοίρασμα στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο
Σμίκρυνση γραμματοσειράς dΜεγένθυση γραμματοσειράς