Ορεκτικά
Μους από τυρί ανεβατό,  κονφί παντζαριών και μέλι
05/02/2013
Μους από τυρί ανεβατό, κονφί παντζαριών και μέλι
Από την Ντίνα Νικολάου




Βιολογικά υλικά που θα χρειαστούμε
(για 4-6 μερίδες)
200 γρ. ανεβατό
25 γρ. μέλι
60 γρ. κρέμα γάλακτος
20 γρ. βιολογικό λευκό κρασί
Αλάτι, πιπέρι, πάπρικα μαλακή
2 παντζάρια καθαρισμένα και κομμένα σε μικρά μπαστουνάκια
Για το σιρόπι:
300 γρ. βιολογικό κόκκινο κρασί
80 γρ. ζάχαρη
½ κουτ. γλυκού γλυκάνισο
½ κουτ. γλυκού ρίγανη
 
Διαδικασία
Μέσα στο μπολ του μίξερ ρίχνουμε το ανεβατό, το μέλι, την κρέμα γάλακτος, το λευκό κρασί και καρυκεύουμε. Τα δουλεύουμε για να πάρουμε μια μους. Τοποθετούμε τη μους στο ψυγείο για να πήξει. Κόβουμε τα παντζάρια σε λεπτά μπαστουνάκια και τα βράζουμε στο σιρόπι. Πασπαλίζουμε με ρίγανη και τον γλυκάνισο. Τα στραγγίζουμε από το σιρόπι. Σερβίρουμε σε ποτηράκια σε στρώσεις. Στη βάση στρώνουμε τα παντζάρια και πάνω τη μούς με το ανεβατό.

ΤΙ ΠΙΝΟΥΜΕ: Η κλασσική ασφαλής επιλογή θα οδηγούσε σε λευκά κρασιά από Ασύρτικο, Ντεμπίνα, Μοσχοφίλερο. Η εναλλακτική και προκλητική θα γέμιζε τα ποτήρια με ένα ροζέ από την ποικιλία του κόκκινου κρασιού που έχει χρησιμοποιηθεί στο σιρόπι! Η έστω ένα ροζέ από Μοσχοφίλερο.
Μοίρασμα στο facebook Μοίρασμα στο twitter Μοίρασμα στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο
Σμίκρυνση γραμματοσειράς dΜεγένθυση γραμματοσειράς