Ορεκτικά
Κέικ με μπρόκολο και γαύρο
05/02/2013
Κέικ με μπρόκολο και γαύρο
Από την Ντίνα Νικολάου




Βιολογικά υλικά που θα χρειαστούμε
(για μία μικρή φόρμα του κέικ)
180 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 αυγά
1½ κουτ. σούπας μπεικιν πάουντερ
100 γρ. ελαιόλαδο
100 γρ. γάλα αγελαδινό
80 γρ. κασέρι τριμμένο
150 γρ. γαύρο κονσέρβας καλά στραγγισμένο και λιωμένο με πιρούνι
3οο γρ. μπουκετάκια μπρόκολου
Αλάτι, πιπέρι, κόλιανδρο σε σκόνη
 
Διαδικασία
Ζεματίζουμε τα μπουκετάκια του μπρόκολου σε αλατισμένο νερό που βράζει για 4-5΄. Τα στραγγίζουμε και τα σκουπίζουμε καλά.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ο C.
Χτυπάμε τα αυγά, προσθέτουμε σιγά το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ [ κοσκινίζοντάς τα με μεταλλικό σουρωτήρι] και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε το λάδι, το τυρί, το γάλα, συνεχίζοντας το ανακάτεμα με ένα ξύλινο κουτάλι. Προσθέτουμε τα μπουκετάκια του μπρόκολου, το λιωμένο γαύρο και καρυκεύουμε. Αδειάζουμε το μίγμα σε μια λαδωμένη φόρμα και ψήνουμε για 45’ . Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει και το ξεφορμάρουμε.

ΤΙ ΠΙΝΟΥΜΕ: Πικάντικη, λιπαρή και συγχρόνως φυτική γεύση το ιδιόρρυθμο αυτό κέικ, αναζητάει ένα «τραγανό» λευκό κρασί για να ισορροπήσει τη γευστική του πολυπλοκότητα. Ένα ζωηρό Chardonnay χωρίς βαρέλι , φρέσκο, ένα Μοσχοφίλερο, μια Ντεμπίνα.
Μοίρασμα στο facebook Μοίρασμα στο twitter Μοίρασμα στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο
Σμίκρυνση γραμματοσειράς dΜεγένθυση γραμματοσειράς