Ορεκτικά
Κολοκυθοταρτάκια στο πι και φι
21/02/2013
Κολοκυθοταρτάκια στο πι και φι
Από την Ντίνα Νικολάου




ΥΛΙΚΑ
Για τα ταρτάκια:
4 φύλλα κρούστας
½ φλυτζάνι (100 ml) ελαιόλαδο
 
Για τη γέμιση:
1 φλιτζάνι τριμμένα και πολύ καλά στυμμένα κολοκυθάκια
1 φλιτζάνι τριμμένη φέτα (προτιμήστε σκληρή, για να τριφτεί εύκολα)
1 φλιτζάνι τυρί κρέμα ή κατίκι
2 αυγά
½ φλιτζάνι γάλα εβαπορέ
½ φλιτζάνι πολύ ψιλοκομμένα φυλλαράκια από φρέσκο δυόσμο
Λίγη πάπρικα σε σκόνη ή σε νιφάδες
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για τη γέμιση: Σε ένα μπολ ανακατεύω καλά τα κολοκυθάκια, τη φέτα, το τυρί κρέμα, τα αυγά, το γάλα εβαπορέ, το δυόσμο, αλάτι, πιπέρι και λίγη πάπρικα. Αφήνω κατά μέρος.
Για τα ταρτάκια: Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C.
Απλώνω τα φύλλα κρούστας το ένα ακριβώς επάνω στο άλλο, σε μια επίπεδη επιφάνεια, λαδώνοντάς τα ελαφρώς ένα-ένα. Με ένα στρογγυλό κουπ-πατ με διάμετρο 10 εκ. κόβω 6 δίσκους φύλλων (κάθε δίσκος δηλαδή αποτελείται από 4 φύλλα. Αν δεν έχετε κουπ πατ, κόβετε τους δίσκους με ένα κοφτερό μαχαιράκι δίχως δόντια, έχοντας σαν οδηγό ένα πιατάκι του καφέ.
Εφαρμόζω προσεκτικά τους δίσκους σε 6 ατομικά φορμάκια για ταρτάκια (ή στις θήκες ενός δίσκου για μάφινς). Τα γεμίζω με το μείγμα της γέμισης και τα ψήνω για 20 λεπτά, μέχρι η γέμιση να σφίξει. Τα σερβίρω ζεστά ή χλιαρά.
Μοίρασμα στο facebook Μοίρασμα στο twitter Μοίρασμα στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο
Σμίκρυνση γραμματοσειράς dΜεγένθυση γραμματοσειράς