Ορεκτικά
Κουνουπίδι κοκκινιστό με ελιές και τυρί
21/02/2013
Κουνουπίδι κοκκινιστό με ελιές και τυρί
Από τον Δημήτρη Σκαρμούτσο





Υλικά (για 4 άτομα)
Τα μπουκετάκια από 1 μεγάλο κουνουπίδι ή 2 μέτρια     
3 μεσαίου μεγέθους κόκκινα ξερά κρεμμύδια, χοντροκομμένα   
400 γρ. τοματάκια ολόκληρα από κονσέρβα, χοντροκομμένα    
5 κόκκοι μπαχάρι, κοπανισμένοι στο γουδί
3 φύλλα δάφνης      
Τα φύλλα και τα τρυφερά κοτσάνια από 1 ματσάκι μαϊντανό, χοντροκομμένα 
1/3 φλιτζάνι τσαγιού πράσινες ελιές, ξεκουκουτσιασμένες και χοντροκομμένες
40 ml ελαιόλαδο      
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι       
200 γρ. μυζήθρα (για πιο ελαφρύ αποτέλεσμα) ή ανθότυρο ή λευκό τυρί άλμης με λίγα λιπαρά
 
Εκτέλεση:
Σε μια μεγάλη ρηχή κατσαρόλα ρίχνουμε 1 κουταλάκι γλυκού αλάτι, τη δάφνη, το μπαχάρι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τα κρεμμύδια και τα αχνίζουμε στα υγρά που θα βγάλουν, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε 150 ml νερό, λίγο-λίγο, όταν αρχίσουν να κολλάνε. Συνεχίζουμε τη διαδικασία ανακατεύοντας κάθε τόσο, μέχρι να τελειώσει το νερό, για περίπου 5΄– 6΄. Στο τέλος, το κρεμμύδι θα έχει πάρει ένα ωραίο έντονο ροζ χρώμα. Προσθέτουμε την τομάτα, τις ελιές και μαγειρεύουμε για 3΄ακόμη. Ρίχνουμε 1 ποτήρι νερό ακόμη και, όταν πάρει βράση, προσθέτουμε το κουνουπίδι. Ανακατεύουμε απαλά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και χαμηλώνουμε τη φωτιά, ίσα να σιγομαγειρεύεται το φαγητό για 15΄ή όσο χρειάζεται για να γίνει το κουνουπίδι όσο μαλακό μάς αρέσει. Δοκιμάζουμε αν χρειάζεται αλάτι, περιχύνουμε με το ελαιόλαδο, ρίχνουμε το μαϊντανό και το τυρί και ανακατεύουμε απαλά.
Μοίρασμα στο facebook Μοίρασμα στο twitter Μοίρασμα στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο
Σμίκρυνση γραμματοσειράς dΜεγένθυση γραμματοσειράς