Ορεκτικά
Ριζότο τομάτας με βασιλικό
21/02/2013
Ριζότο τομάτας με βασιλικό
Από τον Γιάννη Λουκάκο





Υλικά
120 γρ. ελαιόλαδο
150 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
200 γρ. λευκό κρασί
1,2 κιλά ζωμό κοτόπουλο
400 γρ. ρύζι για ριζότο
300 γρ. σάλτσα τομάτας
60 γρ. λιαστές τομάτες, ψιλοκομμένες
100 γρ. τομάτα κονκασέ
50 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
60 γρ. βούτυρο φρέσκο
10 γρ. βασιλικό, ψιλοκομμένο
10 γρ. τσάιβς, ψιλοκομμένο
Αλάτι
 
Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε τον ζωμό και τον διατηρούμε ζεστό καθ’ όλη τη διάρκεια παρασκευής.
Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και ιδρώνουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει καλά και να πάρει ελαφρώς ξανθό χρώμα. Προσθέτουμε το ρύζι και τσιγαρίζουμε για 2΄-3΄ περίπου. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να απορροφηθεί εντελώς. Προσθέτουμε τον ζεστό ζωμό σε μικρές δόσεις, ανακατεύοντας διαρκώς και περιμένοντας να απορροφηθούν όλα τα υγρά πριν ξαναρίξουμε. Η ποσότητα του ζωμού θα πρέπει να είναι τόση κάθε φορά ώστε να καλύπτει σχεδόν όλο το ρύζι. Προσέχουμε επίσης το βράσιμο να είναι χαμηλό, αλλά υπαρκτό. Αλατίζουμε και, όταν το ρύζι γίνει al dente, προσθέτουμε τη σάλτσα τομάτας και τις λιαστές τομάτες και συνεχίζουμε μέχρι να έρθει στο επιθυμητό χύλωμα. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο, την παρμεζάνα, την τομάτα κονκασέ και τα μυρωδικά.
Μοίρασμα στο facebook Μοίρασμα στο twitter Μοίρασμα στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο
Σμίκρυνση γραμματοσειράς dΜεγένθυση γραμματοσειράς